Afscheid

Nog 10 nachtjes, 9 nachtjes, 8, 7 … de kinderen zijn al aan het aftellen: het is bijna zover! Op 31 juli 2013 ’s morgens om ca. 9 uur begint ons spannende Wycliffe-avontuur. Dan trekken we de deur van ons zo goed als lege huis aan de Zwanebloem 17 in Woudenberg achter ons dicht en begint een nieuwe toekomst voor ons gezin.

Een lang afscheid
Nou ja, ‘begint’, eigenlijk is die toekomst al een tijdje begonnen en duurt dat begin heel erg lang. Datzelfde geldt ook voor afscheid nemen: daar zijn we al geruime tijd mee bezig. Het begon met Michels leerlingen van de bovenbouw klassen van het Van Lodenstein College, daarna volgde de onderbouw. Eind juni hadden we een heerlijke barbecue met onze Bijbelkring. De cursussen Nieuwtestamentisch Grieks zijn afgelopen en het Van Lodenstein College is verleden tijd. Voor veel situaties geldt dat er sprake is van een heel natuurlijk afscheid: immers, het seizoen en schooljaar is voorbij. Dat maakt het afscheid nemen wel zo gemakkelijk. We stoppen niet abrupt met van alles en nog wat.
Ook in de privésfeer is het afscheidsproces geleidelijk op gang gekomen. Het begon met de verkoop van ons orgel. En inmiddels staat een groot deel van onze inboedel al voor spotprijsjes op Marktplaats en mijn boekwinkeltje.nl. Neem gerust een kijkje!
Het blijft wel een raar idee om al je huisraad te zien verdwijnen, terwijl er nog niets concreets voor terugkomt. Nou ja, in Engeland hebben we inmiddels een adres, maar daarvan weten we ook dat het maar tijdelijk is. Het leegmaken van je huis helpt je ook enorm om afstand te nemen van je woning. Heel fijn dat we hierbij geholpen worden door verschillende vrienden en mensen uit onze gemeente: koken, schoonmaken, spullen demonteren, oppassen, etc. Zelfs de was wordt een week lang door een vriendin gedaan, omdat de wasmachine het precies nu heeft laten afweten! Iedereen heel hartelijk bedankt!

De kinderen
IFHannah en Ruth hebben sinds deze week vakantie. De jufs op school hebben met een aantal moeders een leuk afscheid voor hen georganiseerd. Ruth: ‘Alle kindjes van groep 0 hebben een mooi afscheidsboek voor mij gemaakt!’ en Hannah: ‘Mijn kindjes in groep 2 hebben een mooie deken voor mij gemaakt. En iedereen heeft er wat moois op geschreven of gekleurd!’.

IFVolgens de afknipkalender die de kinderen hebben gemaakt, is het nog maar een paar nachtjes slapen en dan gaan we naar Engeland. Hannah en Ruth hebben hun eigen koffertje al klaar liggen om het speelgoed uit te zoeken dat ze écht willen.
En voordat we echt weggaan, hebben ze eerst vandaag nog een afscheidsfeestje met de kinderen uit de buurt.

Gloucester

In Engeland nemen we onze intrek in een huis, dat een jaar lang bewoond is door een ander Nederlands zendingsechtpaar. Het adres is 244 Barton Street, Gloucester, GL1 4JR, Great Britain. Het huis staat ongeveer op 15 minuten loopafstand van het Redcliffe College! Op ons volgende blog zullen we hier ongetwijfeld meer over vertellen.

Nieuws van ons TFC
financiele barometerVan onze Thuisfrontcommissie hebben we begrepen dat onze begroting voor 2014/2015 op dit moment voor ca. 50% is gedekt.
We zijn erg blij met alle mensen die ons werk niet alleen met hun giften, maar ook met hun gebed steunen. Tegelijkertijd vragen we ook gebed voor de tweede helft van de begroting, die we voor het eind van dit jaar gedekt moeten hebben om daadwerkelijk te kunnen vertrekken naar Papua Nieuw Guinea!

Tot ziens!
Iedereen die we niet meer zien of spreken voor ons vertrek: tot ziens in december / januari 2013 Deo volente!

1 gedachte op “Afscheid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.