Einde komt in zicht

Volgens een bekend spreekwoord is het niet verstandig om ‘over één nacht ijs te gaan’. Een ander gezegde adviseert ons om er nog eens ‘een nachtje over te slapen’. En volgens een derde is het goed om een en ander eens ‘te laten overwinteren’.

Voorbereidingen
We hebben de essentie van al deze spreekwoorden goed ter harte genomen. Eigenlijk zijn onze voorbereidingen voor Wycliffe al heel lang geleden begonnen, namelijk in 2004, negen jaar geleden dus! Toen begon ons avontuur met Wycliffe. Nu is het 2013 en nog steeds zijn we niet weg … We zeggen wel eens: bij ons gaat alles gewoon erg langzaam. Maar, we gaan wel vooruit!
Deze lange voorbereidingstijd heeft zeker ook voordelen. We merken dat we er echt helemaal aan toe zijn en dat we er ontzettend veel zin in hebben om komende zomer te beginnen met onze opleiding in Engeland. Ik heb lange tijd zoiets gehad van: ik ben er helemaal klaar voor, morgen stap ik in het vliegtuig. Nu zeg ik dat niet meer, want met onze drie lieve kinderen is het allemaal wel veel ingewikkelder geworden, maar van binnen voelt het nog wel zo.

Laatste papieren
Twee weken geleden hebben we onze laatste papieren ingeleverd voor de sollicitatie. We hebben een hele map vol met sollicitatiepapieren, waarin van alles de revue passeerde. Eén van die dingen die daarbij hoorden, was het schrijven van onze persoonlijke geloofsovertuiging. Hiervoor hebben we een aantal belangrijke geloofsvragen besproken. Wat geloof je over het gezag van de Schrift? Wat geloof je over de verzoening, de rechtvaardiging en over de heiliging? Wat is het doel van de christelijke gemeente? Wat geloof je over de wederkomst? Elk thema moesten we uitwerken op één à twee A4’tjes. Het is duidelijk dat je dit niet even op een avondje doet. Het was erg leerzaam en verrijkend om allebei deze geloofsovertuiging te schrijven en met elkaar te bespreken.

Eindsprint
De sollicitatiepapieren zijn ingeleverd, maar de sollicitatie is nog niet voorbij. Er volgt nog een gesprek met een psycholoog en een afrondend interview waarin alle papieren worden meegenomen. Daarna komt er een definitieve beslissing genomen over ons lidmaatschap. Aan de éne kant best spannend, aan de andere kant hebben we de afgelopen tijd zo Gods leiding ervaren, dat het ons ook vertrouwen geeft. Bovendien beseffen we dat het wereldwijde Bijbelvertaalwerk niet ons werk is, maar Gods eigen werk!

Opruimen
In mijn hoofd ben ik ook steeds meer bezig met het opruimen van ons huis. Dat moet best rigoureus. Beter kan ik dus nog even wachten, want we hebben nog 4 maanden. Dus zit ik elke dag nog braaf bovenop het kleedje over de scheuren in de bank. Een heerlijk gevoel: we hebben veel oude en versleten spullen, dat maakt het opruimen strak tot een feest! Al jaren leven we met de gedachte dat we ‘binnenkort’ gaan emigreren, dus we hebben eigenlijk geen nieuwe of dure meubels aangeschaft. We zijn onze meubels dankbaar dat ze het nog zo lang met ons hebben uitgehouden!

Wilt u met ons bidden voor een goede afsluiting van de sollicitatieprocedure in de wetenschap dat alles in Zijn handen is?

Hartelijke groet,

Erna

6 gedachten over “Einde komt in zicht

 1. Ma Hardeman

  Mooi en duidelijk stukje!
  Erna, je schrijft: Deze lange voorbereidingstijd heeft zeker ook voordelen.
  Tja, ook je familie heeft al hele tijd gehad om aan het idee te wennen dat jullie b.l.e.w. uit Nederland gaan vertrekken. Zijn we er al helemaal aan toe? Toch ………. het is zoals je schrijft: Alles is in Zijn handen. Het beste met alles.

 2. Marieke L

  Ha Michel en Erna,
  Wat worden de voorbereidingen nu concreet voor jullie! Leuk om er meer over te lezen. Van harte Gods zegen, samen met de kinderen! We zijn benieuwd naar de volgende aflevering op de weblog.
  Hartelijke groet, Marieke

 3. Cora

  Dag Erna,
  Vanuit Malawi probeer ik jullie ook een klein beetje te volgen. Fijn om zo de blog te kunnen lezen.
  Ik moest wel aan 1 praktisch ding denken. Veel mensen die uitgezonden zijn zeggen vaak dat als ze spullen mogen verschepen, juist een goede (niet al te grote) vooral lekkerzittende bank of stoel dan iets is heel belangrijks is!! Het is in het land waar je gaat wonen vaak echt niet te koop. Alles van daar zit niet echt lekker. Het is dus iets waar je letterlijk elke dag plezier van zou kunnen hebben…
  Ik weet niet of je de mogelijkheid hiervoor hebt. Maar denk er wel eens serieus over na. Velen missen dit echt in hun nieuwe land.

  Groetjes Cora

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.