Welkom, Josia!

Wat blijft het een wonder en een geschenk van God om een kindje uit Zijn hand te ontvangen. De 3e februari 2015 was nog maar 8 minuten oud, toen onze zoon Josia Fanuel werd geboren!

Josia

Josia

De kinderen staan om 05.30 al klaar om te vertrekken

De kinderen staan om 05.30 al klaar om te vertrekken

Afscheid van Ukarumpa

Afscheid van Ukarumpa

In Australië
Op 16 januari 2015 bracht een klein vliegtuigje van SIL ons van Ukarumpa naar Port Moresby en vandaar vlogen we het water over naar Cairns in het noorden van Australië. En toen was het wachten op de baby. Daar zit je dan, als gezin. Ver weg van familie, vrienden en collega’s. We kenden letterlijk niemand in onze omgeving. En toch …

Gastvrijheid
We hebben genoten van de gastvrijheid van de mensen die we ontmoetten. Allereerst was daar Tree Tops Lodge, het gastenverblijf voor zendelingen dat gerund wordt door Wycliffe en de MAF. Tegen een sterk gereduceerd tarief konden we daar een woning betrekken met maar liefst drie slaapkamers. We hebben hierin sterk de leiding van de Heere ervaren. Toen we dit onderkomen ruim van te voren boekten, kregen we te horen dat we vlak voor de uitgerekende datum 4 dagen elders onderdak moesten vinden i.v.m. een conferentie. Maar wat schetst onze dankbaarheid, toen we bericht kregen dat er een annulering was! Nu hebben we voor drie maanden de beschikking over dezelfde woning.
Via collega’s waren we in contact gekomen met een aantal christenen dat hier in Cairns woont. Een dag na aankomst kregen we van hen al bezoek. En wat een zegen voor de kinderen: deze vrouw bracht een grote doos met boeken en speelgoed mee voor de kinderen! Een hartelijker ontvangst hadden we ons niet kunnen indenken. Ze stelde zelfs voor een paar weken haar auto voor ons beschikbaar, zodat we die niet hoefden te huren.

Geboortekaartje Josia

Geboortekaartje Josia

De geboorte van Josia
Dinsdag 3 februari 2015 bleek de grote dag, anderhalve week eerder dan verwacht. ’s Maandagsavonds moesten we plotseling naar het ziekenhuis omdat de vliezen waren gebroken. De vrouw die ons zo hartelijk had ontvangen, was inmiddels dikke vrienden geworden met onze kinderen en zij stond binnen 10 minuten op de stoep om die nacht op de kinderen te passen. Dat was een grote zorg minder.
Acht minuten na middernacht mocht Erna een gezonde jongen tegen haar hart drukken: onze Josia. Met 2910 gram was het ons kleinste kindje.

Twee grote zussen en één grote broer
Om 7 uur ging papa snel naar huis om de kinderen het grote nieuws te vertellen en ze op te halen om naar de baby te kijken. Wat waren ze trots op hun broertje. Helaas moest de baby twee dagen met mama in het ziekenhuis blijven en konden ze de baby maar twee keer per dag zien. Op deze momenten was het dan ook extra genieten.

Papierwerk
Voor een kindje dat in het buitenland geboren wordt, moet erg veel papierwerk gebeuren. Onlangs heeft Josia al met mama een vliegreis gemaakt naar Brisbane om een paspoort aan te vragen. Het duurde even voor hij tevreden was met z’n pasfoto, maar ook die kwam er uiteindelijk.

Terug naar Papoea-Nieuw-Guinea
We hopen snel weer terug te kunnen gaan naar ons stekje in Papoea-Nieuw-Guinea, dat al echt als een ‘thuis’ voelt. Ondertussen wachten we op het paspoort en het visum van onze jongen.

Gezinsfoto bij Tree Tops in Cairns, Australië

Gezinsfoto bij Tree Tops in Cairns, Australië

5 gedachten over “Welkom, Josia!

 1. Fred en Diana t Hart

  Beste Pauwtjes, we hebben jullie al ‘gesproken’ via de mail, FB en kaarten maar toch nog een berichtje. Wat voelt het weer even dichtbij als we jullie op de foto zien en het verhaal weer lezen. Wat is Gods leiding dan wonderlijk bijzonder ook nu weer in de dagelijkse dingen van een huis, auto en een fijn contact met mensen om je heen waar je ook een oppas voor de kinderen bij vond. Het zal een andere kraamtijd zijn als bij de andere 3 kids maar wat wonderlijk als je terug mag kijken op deze zwangerschap van Josia Erna
  Wat een mooie foto met jullie gezinnetje ik hoor in gedachten het water naar beneden vallen 😉
  We wensen jullie voor straks een behouden vliegreis en aankomst op jullie plekje in Ukarumpa
  Een hartelijke groet en voor de kids een dikke knuffel
  Fred en Diana, Annelies en Carolien

 2. Johan Commelin

  Geweldig nieuws! Van harte gefeliciteerd met de geboorte van Josia! Veel wijsheid en zegen van onze Vader bij het opvoeden van de kleine man. (Wel een flinke jongens-babyboom voor de NL’rs in PNG, zeg.)

 3. Carlijn Roest

  Dag familie Pauw,
  Wat een mooi nieuws! Van harte gefeliciteerd met de geboorte van Josia!
  Gods zegen en nabijheid toegewenst.
  Hartelijke groet,
  Carlijn

 4. Familie Baaijens

  Hallo Erna en Michel,

  Nogmaals even een reactie van ons op de geboorte van Josia. Fijn om een wat uitgebreider bericht van jullie te lezen. Wat heerlijk dat jullie zo goed ontvangen zijn in Cairns en alles zo voorspoedig gegaan is! We hopen dat de zaken rondom paspoort en visum van Josia netjes in orde komen en dat jullie een goede reis naar huis hebben straks! Geniet nog in Cairns!

  Hartelijke groet, Wim en Heleen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.